IMG-0322b35e71968eddd0954b130f9aff87-V

День перший Єдність з людською природою Христа (15-ий день) Освячення наших дій В ім’я Отця і Сина, і Святого Духа.

ЗАКЛИК О мій Боже, Предвічний Утішителю, я прославляю Тебе. Ти – світло і життя душі моєї. Ти ж бо міг задовільнитися лише даруванням мені ззовні благородних думок, надихаючої благодаті і допомоги. Ти міг би тільки вести мене через життя і очищати через внутрішні чесноти. Однак, Ти в своєму безмежному милосерді від початку увійшов в мою душу, заволодів нею і вчинив своїм храмом. Невимовним чином, силою своєї благодаті, Ти в мені оселився, а я, дякуючи Твоїй вічній Сущності, не втрачаючи власного єства, в певній мірі вже тут на землі був занурений у Тобі. Навіть моє тіло стало Твоїм храмом, адже Ти заволодів ним – цією нещасною земною дарохранительницею. О вражаюча, вселяюча страх, правдо! О мій Боже! Я вірю в це, я це знаю. (Кардинал Ньюмен)

Вірую..." (Апостольський символ віри) "Радуйся, Маріє…" (10 раз в наміреннях Богородиці)

Послання Богородиці, 25 жовтня 1988 p., Меджуґор'є “Дорогі діти! Мій заклик – щоденно впроваджуйте в життя послання, які я вам даю, особливо тому, дітоньки, що хочу привести вас ближче до Ісусового Серця. Дітоньки, тому вас сьогодні закликаю до молитви присвячення Ісусові, Моєму Дорогому Синові, щоб кожне ваше серце було Його. А потім закликаю вас до посвяти Моєму Непорочному Серцю. Хочу, щоб ви присвятились особисто, як сім’ї та парафії, так щоб усе належало Богові через Мої руки. Тому, дорогі дітоньки, моліться, щоб зрозуміти велич цього послання, яке вам даю. Не хочу нічого для Себе, але все для спасіння ваших душ. Сатана сильний, і тому ви, дітоньки, витривалою молитвою пригорніться до Мого Материнського Серця. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

РОЗДУМИ Любляча Мати виявила своєму Синові повну ніжності материнську любов. Вона голубила Його, цілувала, брала на руки. А Дитятко Ісус вело себе згідно зі своєю природою. Будучи немовлятком, ссало її груди, гойдалось на її руках та віддавалось її пестощам. Ісус в усьому був схожим на маленьку невинну дитину, хоча й володів мудрістю Отця. О, коли ж це і ми, за Їх прикладом, почнемо черпати добро зі створінь виключно в Дусі і в Бозі. (с. Марія від Святої Терези)

Слушно, отже, що у вислові: „Щаслива та, що повірила” можемо вбачати немов ключ, який відкриває нам внутрішню дійсність Марії: Тієї, котру Ангел при Благовіщенні назвав „повною благодаті”. Коли „повна благодаті”, Вона споконвічно була присутня в таїнстві Христа, то через віру Вона стала в Ньому присутня у всьому вимірі свого земного шляху: „ішла на чолі паломництва віри”. Водночас, вона непомітним, але безпосереднім та успішним чином унаочнювала людям те таїнство Христа. І далі не перестає його унаочнювати. Через таїнство Христа Вона також присутня серед людей. Через Сина яснішим стає також таїнство Матері. (Йоан Павло ІІ, Redemptoris Mater, п. 19)

МОЛИТВА ПОСВЯТИ О Маріє, Твій Син прийняв Тіло з Твого Тіла. Відтоді закінчилися жертвоприношення тварин, щоб людина, будучи через хрещення без плями і скверни, принесла себе, мов благодатний дар і приємну Богові жертву. О Маріє, Ти що в своїх руках тримала найперші Пресвяті Дари світу – Тіло від Тіла Свого, я присвячую Тобі все, що в мені людське, а також усе людство світу, щоб воно стало святим народом та царським священством. Дозволь мені в цій довірі, через освячення моїх думок та вчинків, освятити також увесь храм мого тіла. Нехай Пресвята Трійця огорне його і оселиться в ньому так, як оселилася в Тобі, ніколи не засмучена гріхом, злою думкою, гордістю, а також вчинками, негідними Божої дитини.

АНТИФОН Коли Марія носила Тебе, Скеле Несокрушена, Ти полегшив Її тягар, коли Вона годувала Тебе, Ти заспокоював Свій голод, коли поїла Тебе молоком грудей Своїх, Ти бажав бути спраглим, коли ж обіймала Тебе, Палаючий Вогонь не спалив Її утроби. (св. Єфрем Сирієць) ПСАЛОМ 1 Блажен чоловік, що за порадою безбожників не ходить і на путь грішників не ступає, і на засіданні блюзнірів не сідає, але в Господа законі замилування має і над його законом день і ніч розважає. Він – мов те дерево, посаджене понад потоками водними, що плід свій дає у свою пору й що лист його не в’яне, і все, що чинить він, йому вдається. Не так безбожники. Вони – немов полова, що вітер розвіває. Тому безбожники на суді не остояться, ні грішники на праведників зборах. Бо про путь праведників Господь дбає, а путь безбожників пропаде. Духовні вправи на сьогодні:

Іспит сумління Молись повільно цими словами: Мій Добрий і Милосердний Батько, стою перед Тобою. Знаю, що Ти бачиш мене і чуєш. Я знаю, що я Твоя улюблена дитина. З моменту мого хрещення я забруднив свії білі шати багатьма гріхами. Сьогодні хочу Тобі сказати: "Я вірю, що Ти можеш мене очистити". Святий Духу, покажи мені правду про мене. Просвіти мою пам’ять і моє серце. Мій ангел-охоронець - допоможи мені розпізнати мої недоліки. Амінь.

А тепер пригадай все добро, яке Бог дав тобі від самого дитинства: - Дар життя, батьків, братів і сестер, добро, отримане від Бога і людей, і те добро, яке ти вчинив... Подякуй також за важкі подарунки: труднощі, біль, прикрощі, нарікання... Дякую тобі, Господи, за благодаті і любов, які мене оточувала все життя, за те, що я помітив, і за те, за що я ніколи не дякував тобі. Тепер я хочу це сказати – дякую Тобі, Добрий Отче! (наприклад, за витривання в доброму, за сили відкидати спокуси, за добрі натхнення, за...)

Тепер пригадай собі: - який був твій перший гріх, який пам’ятаєш (тобто свідомо, добровільно переступив заповідь. Наприклад: непослух, крадіжка, брехня…) - пригадай собі почуття, які тобою тоді керували, наприклад, страх, гнів, ревнощі ... - подумай, який вплив дитячих гріхів на твоє подальше життя.

Тепер перепрошуй за ці гріхи дитинства та всю свідому і неусвідомлену недбалість, те, що пам’ятаєш і про що забув. Молись своїми словами: напр., Милосердний Боже: Прости мені ..... Перепрошую Тебе за ... Я шкодую, що ...

Прошу Тебе, Добрий Отче: допоможи мені надалі не піддаватися спокусі до... Допоможи мені в боротьбі з моїми вадами ... Я хочу бути схожим на Ісуса та Марію і як вони, хочу ... Особливо прошу Тебе про чесноти ... (наприклад, смирення, лагідність ...)

Я хочу пізнати Твою святу волю, і дай мені сили її виконати.

Прошу про благодать Святого Духа, благодать віри, надії та любові на завтрашній день. Ісусе, я довіряю Тобі! Цареце Миру, молись за нас!

Молитва посвяти Ісусові через Марію Пресвята Діво Маріє, сьогодні перед Тобою й у Твоїх руках відновлюю та підтверджую обітниці святого Хрещення. Назавжди відрікаюся сатани, усіх його діл, а посвячуюся Пресвятому Серцю Ісуса Христа. Хочу нести свій хрест і наслідувати Христа по всі дні свого життя, згідно з волею Небесного Отця. О Маріє, перед лицем усього небесного двору й цілої Церкви посвячуюся Твоєму Непорочному Серцю. Будь моєю Матір’ю і Царицею. У повному підпорядкуванні й любові Тобі віддаю й посвячую своє тіло та душу, своє майно, видиме й невидиме, плоди своїх добрих діл, минулих, теперішніх і майбутніх, залишаючи за Тобою всеціле і повне право розпоряджатись мною й усім, що мені належить, по Твоїй благій волі, задля більшої слави Божої тепер і навіки. Амінь.

Богородице Діво, Царице миру і примирення, молися за нас і за цілий світ. (3 рази) [audio m4a="http://svetlomariino.com/wp-content/uploads/2020/05/15-den-18-maya.m4a"][/audio]