Snímka30Церква називає Діву Марію Морською зіркою, Ранковою зорею. Вона вказує шлях тим, хто мандрує темної ночі. Вона – Ранкова зоря, що сходить першою, як світло надії. Богородиця -наша безпечна пристань, мати Світла. Там, де наша Мати, почуваємось у безпеці, у серці сім'ї. Її материнська присутність випромінює доброту, мир. Вона є нашою зорею, нашим ідеалом і взірцем, який бажаємо наслідувати.

Сьогодні Вона закликає – і ви будьте такими, як Я, – будьте зорями. Бути зорею Марії означає світити вночі, мати серце матері. Закликом для нас до цих днів є бути подібними Марії. Наслідуймо Її у скритому  житті молитви та у служінні. Полюбімо Її покору, тихість, відповідь Божій волі. Серцем Марії випромінюймо доброту, надію.

...Бути зорею Марії означає світити в ночі, мати серце матері...

Як це має здійснюватися, Марія конкретно говорить в Своїх посланнях:

«Сьогодні Своїм материнським серцем закликаю вас любити ближнього. Діти Мої, зупиніться. В очах свого брата побачте Ісуса, Мого Сина. Коли бачите радість, радійте з ним. А коли в очах вашого брата біль, своєю ніжністю і добротою відженіть його, бо без любові ви втрачені. Лише любов діє, вона чинить дива» (02.09.2008).

«Діти Мої, будьте смиренними. Через ваше смирення Бог хоче Своєю мудрістю у ваших душах зробити вибрану оселю. Будете освітлювати її добрими справами» (02.12.2008).

«Не дозвольте темряві поглинути вас. З глибини серця взивайте до Мого Сина. Його ім’я розганяє найбільшу темряву» (02.05.2009).

«Звільніться від усього з минулого, що вас обтяжує і викликає почуття провини, від усього того, що ввело вас в оману - темряву. Прийміть  світло» (02.06.2010).Snímka31

«З материнською витривалістю і любов‘ю приношу вам світло життя, щоби знищило темряву смерті у вас. Дайте Мені свої очищені серця, щоб Я могла освітити їх Світлом Життя, Моїм Сином». (02.11.2010).

«Діти Мої, лише віра дасть вам сили у життєвих випробуваннях. Вона відновить вам душу і відкриє шлях надії. Я з вами. Збираю вас навколо себе, бо хочу допомогти вам, щоби ви могли допомагати своїм ближнім у відкриванні віри, єдину життєву радість і щастя» (02.10.2008).

...В очах свого брата  побачте Ісуса, Мого Сина. Коли бачите радість, радійте з ним...

Бути подібним Марії означає віддати Їй себе цілковито в диспозицію і таким чином Її серцем випромінювати Ісуса.

Через Хрещення ми прийняли Христове світло. Якщо ми часто приймаємо Євхаристію, живемо у благодаті, робимо добрі вчинки, вибираємо добро, - світло нашої віри збільшується. Якщо ми робимо щоденні зусилля у досягненні глибокого духовного єднання з Ісусом, вірні у малих ділах, виконаних з любов’ю, то світло нашого життя стане яскравішим, Ми не можемо бути зіркою Марії без Ісуса.

Молитва:

Господи, Ти хочеш освітлювати життя наших ближніх через нас. Разом з Марією взиваємо: Підсиль нашу віру. Хай наша довіра в твою безконечну любов постійно надихає нас до творення добра. Нехай наші маленькі діла любові будуть світлом вночі для наших ближніх. Просимо про дар любові особливо для тих, кому згасає світло віри, і для тих, хто ще її не пізнав. Амінь.

Терезія Гажіова