fatima

Praktizovaním prvých sobôt vyberáme tŕne z Nepoškvrneného srdca Panny Márie a odčiňujeme hriechy, ktorými bolo zranené. Takýmto spôsobom sa snažíme o spásu a spolupracujeme s Pannou Máriou, aby sa naplnilo proroctvo, ktoré zaznelo pri jej zjavení 13.júna 1917: „Nakoniec moje nepoškvrnené srdce zvíťazí“.

10. decembra 1925 sa sestre Lucii zjavila Panna Mária v cele rehoľného domu v Pontevedra s dieťaťom Ježiš. Panna Mária jej ukázala na dlani svoje srdce ovinuté tŕním a povedala jej:

„Dcéra, pozri na moje srdce, ovinuté tŕním, ktorým ho nevďační ľudia prebodávajú rúhaním a nevďakom. Snaž sa ma aspoň ty potešiť a oznám, že sľubujem všetkým, čo sa počas piatich mesiacov v prvú sobotu vyspovedajú, prijmú sväté prijímanie, pomodlia sa ruženec a strávia 15 minúť pri rozjímaní 15 tajomstiev ruženca, že budem pri nich v hodine smrti so všetkými milosťami, ktoré potrebujú ku spáse.“

Podmienky na získanie milosti, prisľúbenej za úctu piatich prvých sobôt:

 

„Čo sa týka mňa, priznávam sa, nikdy som nebola šťastnejšia, ako keď prichádza prvá sobota. Vari nie je pravda, že našim najväčším šťastím je úplne patriť Ježišovi a Márii a milovať ich a len ich neprestajne?... potešovať Ježiša a Máriu, že ich milujú a že vďaka tejto láske môžu spasiť veľa duší“.

Sestra Lucia

Foto: catholicnews.org.ua