IMG-b9b6641bbc65542b35e5d9e4017ea02d-V

День четвертий Наречена, що об’являє Предвічного Отця (11-ий день) Присвячення нашої близькості з Богом В ім’я Отця і Сина, і Святого Духа.

ЗАКЛИК Духу Святий, нехай підтримує нас Твоя благодать, нехай оселиться в наших серцях, звільняючи їх від усього, що обтяжує. Доброчинний Духу, Світло людини, визволи наші душі від смертельного мороку. Духу Святий, котрому подобаються думки праведні, зійди в своїй доброті і огорни своїм помазанням всі наші почуття. Духу, котрий очищаєш від скверни, очисти внутрішній погляд людини, щоб змогла побачити Отця Всевишнього, котрого можуть оглядати лише серця чисті. Ти надихав пророків, щоб возвістили славу Христа ще до Його приходу. Ти зміцнив Апостолів, щоб перемогу Христа проголошували цілому світу. Коли Бог за своїм Словом творив небеса, землю і море, Ти в своїй міці ширяв над водами, вдихаючи в них життя. Ти також своїм божественним подихом одухотворив людину. Це Ти, Господи, об’єднуєш світ, поділений мовами й релігіями. О незрівнянний Наставнику, приведи язичників до Бога. Вислухай наші благання, Духу Святий, адже без Тебе кожна молитва – безплідна, негідна торкнутися Господнього слуху. Це Ти просвічуєш святих усіх часів, підтримуючи їх своїм потужним натхненням. Ти сам прославив той день, коли наповнив Апостолів Христа небаченою благодаттю від віків. Вірую..." (Апостольський символ віри) "Радуйся, Маріє…" (10 раз в наміреннях Богородиці)

Послання Богородиці, 18 березня 1993 p., Меджуґор'є “Дорогі діти! Маю таке бажання: дайте Мені свої руки. Тоді зможу по-материнськи вести вас правильною дорогою. Зможу повести вас до Отця. Відкрийте свої серця і дозвольте Мені до них увійти. Моліться, бо в молитві Я з вами. Моліться, і тоді зможу вас вести. Поведу вас до миру і до щастя. Дякую вам, що ви відповіли на Мій заклик”.

РОЗДУМИ Подружній зв’язок – це ніщо інше, як святий образ Отця, котрий народжує та носить в собі Слово, а через це, у власній Особі, довершує те, що назовні виражають чоловік та дружина. Перший – передає життя, вона ж – виношує плід. Таким чином, вони спільно приносять на світ сина – ціль їхнього зв’язку. Оскільки, Бог Отець зроджує Своє Слово у плідному дівицтві, Він сам бажає через свою Пречисту Наречену цю незайману плідність виразити назовні. (Жан Жак Ольє)

Насамперед, Марія веде нас до віри. До віри в любов Бога Отця, котра нас постійно огортає: це не ми полюбили Бога, але Він перший нас полюбив. Вона веде нас до віри в міць Христа, об’явлену у Відкупленні. Він – Бог-Спаситель, пророкований Ісаєю. Він – найщедріше джерело життя. Він – це Правда Божа і правда наших нужденних існувань. Він – дорога Бога і дорога людини, але тієї людини, що в повні відповідає на своє покликання. До віри в Святого Духа, що Його Марія прийняла без застережень, і котрий був даний також і нам. Ми впевнені в цій любові Триєдиного Бога: це саме ми, відкриваючись через віру, разом з Марією будемо блаженними і отримаємо радість та силу любити. (Йоан Павло ІІ, Лурд, 15 серпня 1983 року)

МОЛИТВА ПОСВЯТИ Маріє, Обручнице Духа, в котрій воплотилося Слово, в Тобі Отець продовжує зроджувати Сина. Втілення любові – ось Його єдине завдання. Зі взаємної любові Отця і Сина в єдності Святого Духа випливає діло творіння. Маріє, я віддаю Тобі і присвячую все те, що в мені тягнеться до єдності з Богом, все, що в мені прагне заручин і духовного одруження з моїм Творцем та Господом. Лише в Тобі моє тіло віднайде істинну невинність, необхідну для такої близькості. Лише в Тобі моя душа і дух стануть так незаймано чисті, що Бог зможе їх обійняти. Лише в Тобі моє самовідречення буде цілковите, і тоді я не злякаюсь прийняти до себе Пречисту Наречену, заручену з Вогнем Божества. Лише в Тобі, о Неопалима Купина, я не злякаюся згоріти від поцілунків Його вуст.

АНТИФОН

Маріє, вогняна коліснице, Ти носила в своєму лоні вогонь, прикритий порохом Твоєї плоті. Маріє, посудино смирення, в Тобі сяє світло істинного пізнання, дякуючи якому Ти вознеслась далеко вгору, аж понад Саму Себе. Ти дуже сподобалась Предвічному Отцеві і Він, покохавши Тебе особливою любов’ю, притягнув до себе. Світлом і вогнем любові, а також єлеєм смирення Ти звабила Його. І ось Господь прихилився над Тобою і прийшов до Тебе. Вже впродовж багатьох років Бог прагнув до нас прийти, адже в Ньому палає величезний вогонь любові. (св. Катерина з Сієни)

ПІСНЯ: Сир. 24, 9-22 Спередвіку, споконвіку створив він мене, тим то я вічно існувати буду. У святому наметі перед ним я служила, і укріпилась я у Сіоні. У місті улюбленім він оселив мене, і у Єрусалимі – влада моя. Я вкорінилась у прославленім народі – у частці Господній, у наслідді його. Мов той кедр ливанський, я виросла вгору, мов той кипарис на горах Хермонських. Мов та пальма в Ен-гаді, виросла я, мов у Єрихоні садженці трояндні, мов маслина ота на рівнині пишна – виросла я, немов той явір. Мов цинамон і аспалат, видавала я пахощі, мов добірна мірра, була я запахуща – мов та халвана й онікс, і стакта, мов дим кадила отой у наметі. Мов той теребінт, я розпростерала галузки, і віття моє – віття слави й ласки. Мов ті виногрона, я пишне гілля вигнала, і квіття моє плоди преславні та багатющі видало. Я мати красної любові, остраху, знання й благонадії, я даю вічні блага всім моїм дітям і тим, що від Бога призначені. Прийдіте ж до мене ви, що мене бажаєте, і живітеся досита плодами моїми. Згадка про мене солодша від меду, і моя спадщина солодша, ніж медовий стільник. Хто мене споживає, той ще схоче споживати, хто з мене п’є, той ще захоче пити. Хто мене слухає, той не осоромиться, хто мною керується, той не согрішить.

Іспит сумління (моліться цими словами повільно) Мій добрий і милосердний Отче, стою перед Тобою. Я знаю, що Ти мене бачиш й чуєш. Хочу сказати Тобі сьогодні: я вірю, що Ти можеш мене очистити. Святий Духу, покажи мені правду про мене. Просвітли мою пам’ять і моє серце, Мій ангеле-охоронцю, допоможи мені розпізнати мої недоліки. Амінь.

(Тепер пригадайте собі, якими були ваші ранкові постанови, згадайте, що сталося в цей день, які почуття були у вас на серці. Оцініть, чим би були задоволені Марія та Ісус, та подякуйте за це)

Спасибі, Господи, за думки про Тебе, за витривалість у добрі, за сили відкидати спокуси, за добре натхнення, за ...

(Тепер оцініть, чим би не були задоволені Марія та Ісус, перепросіть за гріхи і занедбання)

Милосердний Боже, пробач мені..... Мені шкода .... Я жалію, що…

Прошу Тебе, добрий Отче! Допоможи мені завтра не впасти в спокусу... Допоможи боротися зі своєю провиною... Я хочу бути схожим(ою) на Ісуса та Марію і хочу так, як вони…

Особливо прошу Тебе про чесноти ... (наприклад, смирення, лагідність ...)

Я хочу пізнати Твою святу волю, і дай мені сили її виконати.

Прошу про благодать Святого Духа, благодать віри, надії та любові на завтрашній день.

Ісусе довіряю Тобі! Царице миру, молися за нас!

Молитва посвяти Ісусові через Марію Пресвята Діво Маріє, сьогодні перед Тобою й у Твоїх руках відновлюю та підтверджую обітниці святого Хрещення. Назавжди відрікаюся сатани, усіх його діл, а посвячуюся Пресвятому Серцю Ісуса Христа. Хочу нести свій хрест і наслідувати Христа по всі дні свого життя, згідно з волею Небесного Отця. О Маріє, перед лицем усього небесного двору й цілої Церкви посвячуюся Твоєму Непорочному Серцю. Будь моєю Матір’ю і Царицею. У повному підпорядкуванні й любові Тобі віддаю й посвячую своє тіло та душу, своє майно, видиме й невидиме, плоди своїх добрих діл, минулих, теперішніх і майбутніх, залишаючи за Тобою всеціле і повне право розпоряджатись мною й усім, що мені належить, по Твоїй благій волі, задля більшої слави Божої тепер і навіки. Амінь.

Богородице Діво, Царице миру і примирення, молися за нас і за цілий світ. (3 рази) [audio m4a="http://svetlomariino.com/wp-content/uploads/2020/05/11-den-14-maya.m4a"][/audio]