IMG-705b3d8ad620a06a15560866acf447df-V - копия

День сьомий Жертвування Марії в Храмі (14-ий день) Присвячення наших постанов та обітниць, даних Богу В ім’я Отця і Сина, і Святого Духа.

ЗАКЛИК О Владико, як згадав Ти мене, коли я був у світі, і вибрав мене, хоч я ще не знав Тебе, відокремивши від світу, і поставив перед ликом слави Твоєї, так і тепер, через Твою присутність в мені, збережи мене завжди внутрішньо бадьорим та непохитним, аби безперервно споглядаючи Тебе, я – мертвий, жив, і маючи Тебе, я – завжди вбогий, був багатієм і заможнішим від усіх царів, і споживаючи та п’ючи Тебе, і постійно зодягаючись у Тебе, я тепер та в майбутньому насолоджувався невимовними благами. Адже Ти – всіляке благо, всіляка слава та втіха, і Тобі належить вся слава, Трійце Свята, Єдиносущна і Животворяща, Боже, котрого всі вірні визнають, котрому поклоняються і котрого прославляють в Отці і в Сині, і в Святому Дусі, на віки віків. Амінь. (св. Симеон Новий Богослов)

Вірую…” (Апостольський символ віри) “Радуйся, Маріє…” (10 раз в наміреннях Богородиці)

Послання Богородиці, 16 травня 1987 p., Меджуґор’є Дорогі діти, пам’ятайте, що єдиний спосіб, як бути завжди зі Мною й відкривати волю Отця, - це молитися. Тому сьогодні знову вас закликаю: не залишайте без відповіді Моїх закликів. Незважаючи на все, продовжуйте молитися - і ви зрозумієте волю Отця та Його любов. Дорогі діти, це дійсно велика річ, коли Бог кличе людей: діється щось велике. Подумайте, як прикро було б утратити дану Богом можливість і не використати її. Отож не чекайте на завтра чи на післязавтра. Зараз скажіть Ісусові: “Так!” І нехай це “Так!” залишиться навіки. Дякую вам, що ви відповіли на Мій заклик.

РОЗДУМИ В такому молодому віці, далеко від батьків та дому, ця свята дитина – Марія, ступаючи на поріг храму, повністю віддає себе Богу. І хто тільки зможе збагнути, з яким самозреченням, з яким запалом та ревністю?! Тепер Марія відновлює Свої обітниці стати служницею та Євхаристійним хлібом, але робить це зі ще палкішою, чистішою, більш піднесеною й прекраснішою любов’ю, ніж зробила це в освяченому часі, ще в лоні святої Анни. Ця любов невпинно і з кожною хвилиною в Ній зростала, а через це ставала безмежною. Наповнена цією любов’ю, Марія не прагне нічого, окрім самого Бога. Її не цікавить життя, події, духовна й тілесна свобода, Вона не хоче нічого, зовсім нічого. Вона принесла себе в дар – такий живий, гарячий, щиросердний, що постійно, щохвилини Її душа бажала віддавати Себе Богу та дедалі більше і більше належати Йому. На Її думку, такого присвячення ніколи не буде вдосталь. Цілковито присвячуючи себе Богу – в Своєму теперішньому житті і майбутньому – немов жива і свята жертва, Вона відновила приречення всієї Церкви (вже вчинене Нею під час Благовіщеня), а особливо – тих душ, що так, як Вона, присвятять себе Богу в багатьох святих згромадженнях. (Жан Жак Ольє) Пресвята Діва Марія погоджується на Божий вибір, щоб через дію Святого Духа стати Матір’ю Божого Сина. Можна сказати, що оця згода на материнство – це, насамперед, плід цілковитого віддання себе Богу в дівицтві. Пресвята Діва Марія прийняла вибір бути Матір’ю Божого Сина, керуючись подружньою любов’ю, яка цілковито „присвячує” людську особу Богові. Силою тієї любові Пресвята діва Марія бажала завжди і в усьому бути відданою Богу, живучи в дівицтві. Слова: „Ось я слугиня Господня” означають, що своє материнство Вона прийняла й збагнула від початку як повне віддання себе, своєї особи, намірам Всевишнього. Отже, усю свою материнську участь у житті Ісуса Христа, свого Сина, Марія здійснювала аж до кінця в спосіб, що відповідав покликанню до дівицтва. (Йоан Павло ІІ, Redemptoris Mater, п. 39)

МОЛИТВА ПОСВЯТИ О Маріє, Ти, що виношувала Храм в Своєму лоні. Тепер Ти приходиш до храму, щоб освятити в ньому Свою незайманість і зберегти Себе для тієї миті, коли, о Дочко Давида, Ти подаруєш Богу місце спочинку у помешканні більшому, ніж Всесвіт. Допоможи мені зрозуміти, як нескінченно плідною може бути любов, що безмежно себе роздає. Покажи мені шлях до Церкви – Храму Тіла Твого Сина, щоб там присвятити себе і вчинити своє життя постійно новим і дедалі палкішим актом любові. Маріє, дзеркало ангельської чистоти, я присвячую себе в Твоїй невинності. О Ти, щедро обдарована благодаттю і природою, Ти, котра безкорисливо пожертвувала Себе Богу, нічого не залишаючи для Себе, навіть найменшого погляду на саму себе, я присвячую себе в Твоїй убогості, в Твоєму послусі, о Маріє, підпорядкована закону батьків, щоб повністю виконати волю Отця.

АНТИФОН Слухай голосу Господа свого, о Діво Маріє, біжи на зустріч Возлюбленому Своєму, Дочко Єрусалимська: Він обрав Тебе в тайні задумів Своїх, щоб Ти на віки оселилася в домі Його. (Андре Гузес, Літургія) ПСАЛОМ 48 Великий Господь і хвальний вельми у місті нашого Бога. Його свята земля, горб прекрасний – землі усієї радість. Гора Сіон, крайня північ, великого царя місто; Бог у його палатах явив себе твердинею. Ось бо царі зібрались, насунули всі разом. Ледве побачили, то й поторопіли – збентежились, розбіглись. Страх їх обняв там, немов біль породіллі або східний вітер, який ти посилаєш, щоб торощив кораблі таршішські. Так, як ми чули, так і побачили у місті Господа сил, у місті нашого Бога: Бог укріплює його повіки. Роздумуєм, о Боже, про твоє милосердя посеред храму твого. Твоя хвала, як твоє Ім’я, о Боже – аж по край землі. Справедливості повна твоя десниця. Хай веселиться Сіон-гора, хай радуються міста Юди через суди твої. Обійдіть Сіон навколо й оточіть його, полічіть його башти. Огляньте добре його передмур’я, оббіжіть його палаци, щоб розповісти прийдешньому поколінню, що то Господь – наш Бог по віки вічні. Він нас вестиме.

Іспит сумління (моліться цими словами повільно) Мій Добрий і Милосердний Батько, стою перед Тобою. Знаю, що Ти бачиш мене і чуєш. Я знаю, що я Твоя улюблена дитина. З моменту мого хрещення я забруднив свої білі шати багатьма гріхами. Сьогодні хочу Тобі сказати: "Я вірю, що Ти можеш мене очистити". Святий Духу, покажи мені правду про мене. Просвіти мою пам’ять і моє серце. Мій ангел-охоронець - допоможи мені розпізнати мої недоліки. Амінь.

А тепер пригадай все добро, яке Бог дав тобі від самого дитинства: - Дар життя, батьків, братів і сестер, добро, отримане від Бога і людей, і те добро, яке ти вчинив ... Подякуй також за важкі подарунки: труднощі, біль, прикрощі, нарікання ...... Дякую тобі, Господи, за благодаті і любов, які мене оточувала все життя, за те, що я помітив, і за те, за що я ніколи не дякував тобі. Тепер я хочу це сказати – дякую Тобі, Добрий Отче! (наприклад, за витривання в доброму, за сили відкидати спокуси, за добрі натхнення, за ...)

Тепер пригадай собі: - який був твій перший гріх, який пам’ятаєш (тобто свідомо, добровільно переступив заповідь. Наприклад: непослух, крадіжка, брехня…) - пригадай собі почуття, які тобою тоді керували, наприклад, страх, гнів, ревнощі ... - подумай, який вплив дитячих гріхів на твоє подальше життя.

Тепер перепрошуй за ці гріхи дитинства та всю свідому і неусвідомлену недбалість, те, що пам’ятаєш і про що забув. Молись своїми словами: напр., Милосердний Боже: Прости мені ..... Перепрошую Тебе за ... Я шкодую, що ... Прошу Тебе, Добрий Отче: допоможи мені надалі не піддаватися спокусі до..... Допоможи мені в боротьбі з моїми вадами ... Я хочу бути схожим на Ісуса та Марію і як вони, хочу ... Особливо прошу Тебе про чесноти ... (наприклад, смирення, лагідність ...) Я хочу пізнати Твою святу волю, і дай мені сили її виконати. Прошу про благодать Святого Духа, благодать віри, надії та любові на завтрашній день.

Ісусе, я довіряю Тобі! Цареце Миру, молись за нас!

Молитва посвяти Ісусові через Марію Пресвята Діво Маріє, сьогодні перед Тобою й у Твоїх руках відновлюю та підтверджую обітниці святого Хрещення. Назавжди відрікаюся сатани, усіх його діл, а посвячуюся Пресвятому Серцю Ісуса Христа. Хочу нести свій хрест і наслідувати Христа по всі дні свого життя, згідно з волею Небесного Отця. О Маріє, перед лицем усього небесного двору й цілої Церкви посвячуюся Твоєму Непорочному Серцю. Будь моєю Матір’ю і Царицею. У повному підпорядкуванні й любові Тобі віддаю й посвячую своє тіло та душу, своє майно, видиме й невидиме, плоди своїх добрих діл, минулих, теперішніх і майбутніх, залишаючи за Тобою всеціле і повне право розпоряджатись мною й усім, що мені належить, по Твоїй благій волі, задля більшої слави Божої тепер і навіки. Амінь.

Богородице Діво, Царице миру і примирення, молися за нас і за цілий світ. (3 рази) [audio m4a="http://svetlomariino.com/wp-content/uploads/2020/05/Nowe-nagranie.m4a"][/audio]